Menu

Geen Paniek, snelcursus EHBO

In de cursus “Geen Paniek” leert u hoe u handelend kunt optreden in eerste hulp situaties.

De benadering van een bewusteloos slachtoffer, de omgang met het inslikken of inademen van giftige stoffen, het verlenen van eerste hulp bij een brandwond, het verhelpen van het verslikken in een koekje en de behandelingen van een ernstig bloedende wond duren slechts maximaal 15 minuten.

De behandeling is namelijk betrekkelijk eenvoudig, maar hoe houdt u uw hoofd koel als de situatie daar is???

Tijdens deze cursus helpt u dit zelfvertrouwen op te bouwen door een eenvoudig stappenplan te volgen. Dit zelfvertrouwen zorgt ervoor dat u, wanneer het er echt om gaat, een paar minuten boven uzelf uit kunt stijgen. Die paar minuten kunnen beslissend zijn.

De cursus bestaat uit twee avond bijeenkomsten onder deskundige begeleiding van een Eerste Hulp instructrice. In een veilige en leuke sfeer wordt er, onder het motto “geen paniek”, in de cursus geleerd welke eerste hulp handelingen gewenst zijn in diverse situaties, die aansluiten bij uw dagelijkse praktijk (daar, waar de meeste ongevallen plaatsvinden)! Er zal afwisselend theoretisch als praktisch bezig gegaan worden zodat er tijdens de workshop een net-echt-gevoel gecreëerd wordt waardoor het makkelijk(er) is deze situaties in de echte praktijk ook toe te passen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren het hoofd koel te houden in situaties waarin uw hulp nodig is, zonder er weken aan kwijt te zijn door het volgen van lange cursussen.

Weet wat je moet doen, paniek is een slechte raadgever!

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

dinsdag 15 en 22 januari 2019 van 19.00-21.30 uur;

Cursus zit vol!

Plaats/accomodatie

De Nieuwe Hommel, de Wiltstraat 6, Arnhem

Trainer

Geertje Wessels